Piloți

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  MDC >

Piloți

 

În cazul alegerii tipologiei de zid pe piloți se activează comanda Piloți în care se definește geometria, materialele și modalitățile de calcul pentru aceștia.

 

PALI_RO

Meniu pentru asignarea opțiunilor relative piloților

 

 

Caracteristici pilot

În aceasta secțiune se atribuie modalitățile de execuție (forat sau bătut), diametrul și lungimea. Mai mult, se cere coeficientul reacțiunii orizontale, constant sau liniar cu adâncimea și coeficientul lui Poisson, al stratului în care este imers vârful pilotului, pentru evaluarea tasărilor.

 

Verticale verificare

Se poate indica numărul verticalelor verificate și relativii factori de corelație pentru a afla rezistența caracteristică a încercărilor geotehnice, în funcție de numărul de profile verificate.

 

Poziție în fundație

Pentru stabilirea poziției piloților în secțiune se cere distanța axei față de marginea externa a fundației: aceștia sunt dispuși simetric, în cazul a doi piloți, și, în cazul a trei piloți, acesta din urma este poziționat în așa fel încât să aibă o dispoziție triunghiulara. Pentru stabilirea numărului de piloți pe metru liniar de zid se cere interaxa longitudinala.

 

Inclinație piloți

Pentru fiecare pilot este posibila asignarea unei înclinații pozitive în sens opus acelor de ceasornic.

 

Opțiune de analiza

Pentru calculul piloților se oferă posibilitatea de alegere a acțiunilor transmise structurii zidului, intre momentul rezultant sau momentul răsturnării.

 

(v. Faza IV - Modelul de calcul).

 

 

Verificarea la forfecare a secțiunilor circulare, a piloților de fundație

Într-o primă fază, programul proiectează armarea la forfecare a piloților și apoi realizează verificarea.

Verificarea se realizează între condițiile de proiectare și datele stabilite de utilizator (în materiale și armături), de exemplu pasul etrierilor.

Dacă pasul stabilit de utilizator este mai mic decât pasul calculat, verificările sunt efectuate cu pasul atribuit de utilizator, în caz contrar programul ia în considerare pasul de proiectare.

 

 


©  GeoStru