Import SEG2

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Import SEG2

 

Aceasta sectiune a programului permite extragerea de date experimentale privind timpii de parcurs ale undelor P si S continute in fisiere SEG2 (meniu "Fisier" - "Importa fisier SEG2").

 

Faza preliminara a extractiei consta in definirea, pentru fiecare adancime de cercetare, a celor trei fisiere care contin datele de prelucrat.

 

Note Note:

 

 

Informatiile pot fi inserate manual sau se pot importa automat din fisierele specificate de utilizator. In acest caz fisierele sunt incarcate in grupuri de cate trei in ordine alfabetica dupa conventia: primul fisier este asociat undei P, al doilea undei S1 si al treilea undei S2. Ulterior se pot specifica adancimile la care fac referire aceste fisiere.

 


Seg2


 

Extragerea datelor poate fi efectuata separat pentru undele P si pentru undele S la fiecare adancime de referinta sau pot fi vizualizate toate undele de acelasi tip pentru un anumit canal.

 

 

Seg2_2    

    Seg2_3

 

In primul caz trebuie specificata adancimea la care se efectueaza testul si tipul de extragere de efectuat. Pentru analiza timpului Tp este reprezentata doar unda P din fisierul specific, in timp ce pentru timpul Ts sunt reprezentate in paralel undele S drepte si stangi pentru fiecare canal de inregistrare al geofonului. Undele S sunt vizualizate suprapuse pentru a permite utilizatorului sa identifice cat mai usor punctul de inversie de faza. Aceasta tipologie de extragere poate fi efectuata si inversand unsa S1 sau S2, in acest caz fiind determinata si suma celor doua inregistrari.

In timpul analizei grafice este vizualizata valoarea temporala corespunzatoare pozitiei mouse-ului pe desen. Pentru a selectiona timpul de utilizat in proiect este suficient sa faceti click dreapta pe valoarea aleasa si apoi click pe optiunea "Selecteaza timp" din meniu. O noua fereastra va permite imbunatatirea alagerii inserand si masuratoarea de referinta pentru acea inregistrare.

 

In cazul in care doriti sa faceti analiza comparativa puteti alege sa reprezentati toate undele corespunzatoare unui canal alegand intre unda P, unda S1, unda S2 sau unda S1 si S2 suprapuse.

 

 


tptstutte


 

Meniul "Avansate" furnizeaza informatiile aprofundate pentru fisierele seg2 cu detalii privind atat instrumentul cat si inregistrarile individuale. Din acest meniu pot fi excluse canalele cate nu trebuie luate in considerare pentru a determina timpii de parcurs Ts.

 

Selectiile sunt grupate in forma tabelara la stanga ferestrei de lucru.

 

La sfarsitul cercetarii comanda "Exporta" din maniul "Fisier" pregateste datele culese pentru prelucrare. Acestea sunt inserate in panoul "Input date" din programul principal.

Importul datelor poate fi suspendat si reluat mai tarziu folosind comenzile "Salveaza" si "Deschide" din meniul "Fisier".

 

 

 


© GeoStru Software