<< Click to Display Table of Contents >>

Permite alegerea penetrometrului utilizat inserând datele instrumentelor (specificatii tehnice). Comanda de gestiune a sondelor penetrometrice se gãseste în meniul Home > Instrumente.

 

 

Interval

Intervalul/pasul sondei în cm (10-20-30).

Cãdere

Cãderea maiului în cm.

Greutate

Greutate mai în Kg.

Suprafatã/Arie  

Suprafata conicã a penetrometrului în cmp.

Greutate prãjini    

Greutatea prãjinilor penetrometrului în Kg pe ml.

Jonctiune/Culisare  

Adâncimea de jonctiune a urmãtoarei prãjini în m.

Masã Pasivã  

Masa carcasei maiului si a ciocanului în Kg (masa sistemului de penetrare).

Coef. Cor. SPT

Coeficientul de corelatione cu încercarea standard (aceasta variazã în functie de cotele de aplicare); în general este utilizat  cel aferent celui de-al doilea metru.

N.B.

Programul calculeazã raportul energiilor transmise (coeficientul de corelatie cu SPT) prin elaborãrile propuse de  Pasqualini 1983 - Meyerhof 1956 - Desai 1968 - Borowczyk-Frankowsky 1981.

Studiul corelatiei prin SPT si celelalte penetronetre dinamice a fost efectuat de cãtre Pasqualini 1983 - Meyerhof 1956 - Desai 1968 - Borowczyk-Frankowsky 1981.

 

Pentru a introduce un Instrument nou pozitionati-vã pe  Instrumente si faceti click dreapta, apoi alegeti Nou si introduceti datele cerute.

 

Pentru a Elimina un instrument existent pozitionati-vã cu mouse-ul pe instrumentul dorit, click dreapta si selectati comanda Sterge.

 

clip_01

 

Nota

Pentru instrumentul DPSH TG 63 200 MEARDI PAGANI (cu berbec de 73 kg) au fost realizate o seie de încercãri si studii pentru a defini experimental coeficientul de corelaie. Conform acestora coeficientul 1,66 este aplicabil cu sigurantã pentru pietrisuri, iar pentru pietrisuri cu nisip se ajunge la 2 Media propusã este de 1,8.

 

 


© GeoStru Software