Carte recomandată

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Carte recomandată

Cărți de geotehnie, inginerie și geologie

 

Cărți de portal: explorați biblioteca

 

Metode de estimare a proprietăților geotehnice ale solului

 

Metode de estimare a proprietăților geotehnice ale solului: Corelații semi-empirice ale parametrilor geotehnici pe baza testelor de sol in situ.

Acest text este destinat tuturor profesioniștilor care activează în domeniul investigațiilor geotehnice de subsol. Scopul acestui text este de a oferi un instrument de referință ușor de utilizat relativ la mijloacele disponibile astăzi.

Au fost evitate aprofundările teoretice, pentru care vă rugăm să consultați bibliografia atașată, cu excepția cazurilor în care acestea au fost considerate esențiale pentru înțelegerea formulării. Motivul pentru aceasta este evident: a face textul cât mai ușor de citit.

După o scurtă introducere despre relațiile volumetrice și de densitate cu cele mai comune definiții utilizate pentru soluri, în capitolele următoare am descris pe scurt unele dintre cele mai răspândite teste geotehnice in situ și corelații pentru a deriva empiric parametrii geotehnici și o serie de formulări utile disponibile astăzi în domeniul geologiei.

Textul se încheie cu includerea unor formule utilizate în Geologia Tehnică, considerate de uz zilnic pentru cei care lucrează în acest sector.

Subiectele sunt menite să ofere o înțelegere de bază a testelor geotehnice in situ și a evaluării parametrilor geotehnici necesari pentru definirea modelului geotehnic.

 

soil

 

 

 

 


©GeoStru