Structura

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  SPW > Date >

Structura

Datele privind structura se referă la compoziția structurală a structuri de sprijin. Prin intermediul acestui set de date, se definește apoi secțiunea structurii de sprijin, materialele etc.

Mediul de gestionare a datelor de structură este următorul:

clip0050

Mediul de gestionare a datelor structurii

 

Compoziția structurală se obține prin asamblarea elementelor care pot avea secțiuni diferite. Astfel, de exemplu, este posibil să se utilizeze pentru același structură, diferite secțiuni rezistente la săpaturi.

 

Compoziția structurii


Datele care trebuie introduse pentru structură se referă la fiecare parte în care secțiunea poate varia. Prin urmare, pentru fiecare secțiune este necesar să se definească:

 

- Lungimea secțiunii: Exprimată în m, reprezintă secțiunea constantă a înălțimii de excavare; este o bună practică să se utilizeze secțiuni cu aceleași caracteristici pentru întreaga structură, în orice caz, în cazul în care este necesar să existe mai multe tipuri de secțiuni, este necesar să se evite secțiunile cu o lungime prea mică;

 

- Tipul de secțiune care trebuie asociat cu secțiunea avută în vedere: Se poate alege dintre diferitele tipuri de secțiuni definite în arhiva de secțiuni.

 

Faceți clic pe butonul OK  pentru a efectua modificările.

 

N.B. Lungimile se referă la secțiunea unică și trebuie respectată continuitatea structurală a lucrării (de la sfârșitul secțiunii anterioare). Pentru prima secțiune, lungimea este definită în raport cu zero-ul sistemului de referință.

 

În figura următoare, preluată din software, este prezentată o schemă a unui structuri de sprijin formată din mai multe tipuri de secțiuni:

 

clip0051

Structura de sprijin formată din mai multe tipologii de secțiuni

 

Grindă de legătură

Din meniul Grindă de legătură puteți selecta secțiunea care reprezintă grinda de legătură.

Dacă faceți clic pe butonul Aplica, se va introduce grinda de legătură; pentru a o elimina, faceți clic pe butonul de lângă meniul derulant și apoi pe Aplica.

clip0052

 

 

 

©  GeoStru