Pereti sustinere excavatii - SPW

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Pereti sustinere excavatii - SPW

 

Software pentru proiectarea și calcularea pereților de susținere de tip pereți mulați, palplanșe (metalice, din lemn sau din beton armat), pereți din piloți sau micropiloți forați. Metodele de calcul utilizate sunt: Echilibrul limita, Elemente finite.

Metodele menționate sunt de o complexitate crescândă atât din punct de vedere numeric, cât și din punct de vedere al cantității de parametri geotehnici necesari pentru calcul. Programul SPW permite analiza pereților de sustinere. Verificarea stabilității globale se realizează cu ajutorul programului SLOPE/SPW.

 

anteprima_ro

 

 

Cele mai utilizate metode de calcul sunt următoarele:

Metoda echilibrului limită (LEM)

Metoda elementelor finite (FEM)

 

În timp ce metoda echilibrului limită se bazează pe considerații care sunt numai și numai de natură statică, în cazul metodei elementelor finite, considerațiile se bazează și pe congruența deformațiilor (metoda FEM este astfel o metodă mai rațională). Metodele menționate au o complexitate crescândă atât din punct de vedere numeric, cât și din punct de vedere al operațiilor preliminare de calcul. De fapt, în timp ce pentru metoda LEM este necesar să se cunoască proprietățile clasice ale solului (unghiul de frecare internă etc.), pentru metoda FEM este necesar să se estimeze și modulul de reacțiune interior al pământului și să se caracterizeze eventualul comportament neliniar al acestuia.

 

 

CARACTERISTICI GENERALE (în ceea ce privește inputul software)

Software-ul SPW este capabil să analizeze modelele reprezentative pentru majoritatea problemelor întâlnite în practica curentă. Dintr-un punct de vedere general (vom intra în detalii în secțiunile următoare), principalele caracteristici ale inputului sunt următoarele:

Materialele care constituie peretele de sustinere (Arhiva de materiale)

Secțiuni ale structurii verticale (Arhiva de secțiuni)

Traverse ancoraj

Tiranți (Arhiva tiranți)

Gestionarea setărilor legate de consolidarea structurii

Metode de calcul (Echilibru limită, Elemente finite)

Geometria modelului de sol (tratabilă atât în termeni de coordonate ale vârfurilor, cât și în termeni de unghiuri și distanțe)

Proprietățile solului (este posibilă definirea diferitelor proprietăți ale solului și luarea în considerare a diferitelor stratificații).

Este posibil să se ia în considerare prezența pânzei freatice, inclusiv pentru studii de filtrare și, în consecință, pentru verificări de sifonare.

Încărcări efective, tratate atât prin intermediul sarcinilor concentrate, cât și al celor divizate prin fâșii, linii sau sarcini uniforme

Fazele de analiză. Este posibil să se definească diferite scenarii de cimentare a structurii, referindu-se la faze de analiză care se pot modifica în funcție de stratigrafie, caracteristicile materialelor, restricțiile impuse, sarcini etc.

 

CARACTERISTICI GENERALE (În ceea ce privește faza de calcul)

Analiză realizabilă prin metoda echilibrului limită și prin metoda elementelor finite.

Analiză realizabilă pentru mai multe combinații de sarcini și pentru diferite faze de analiză

Calculul presiunilor datorate prezenței pânzei freatice, a sarcinilor externe etc.

Analiza tensiunilor asupra unei grinzi continue, a grinzii de capăt sau a grinzii de ancorare

Calculul metric

Analiza stabilității globale (utilizând metodele: Fellenius, Bishop, Janbu, Bell, Sarma, D.E.M.).

Secțiuni de pereți de sustinere

 

CARACTERISTICI GENERALE (În ceea ce privește faza de ieșire)

Afișarea diagramelor de presiuni și tensiuni orizontale

Rezultatele analizei structurale a pereților de susținere în ceea ce privește verificările sau proiectarea secțiunilor

Generarea de rapoarte tehnice (inclusiv note teoretice) selective în ceea ce privește subiectele care urmează să fie tipărite (este posibilă tipărirea notelor teoretice, a datelor de intrare, a rezultatelor calculelor)

Generarea de tipărituri grafice complete în care sunt definite măsurile, mărimile și formele armăturilor rezultate în urma calculului

 

 

 

©  GeoStru