Introducere

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Introducere

 

Stratigrapher permite realizarea coloanelor stratigrafice pentru uz geologic si geologico-tehnic. Sunt reprezentate verticalele litologice si de caracterizare generalã a litotipilor relevati de sondajele geognostice, precum si succesiunea descriptivã a elementelor ce caracterizeazã realizarea puturilor.

 

Programul dispune de un editor intern cu care se poate personaliza modelul de reprezentare a sondajului stratigrafic si a putului.

Pattern-urile si texturile ce se pot aplica coloanelor se pot insera automat din librãrii, se pot actualiza si se pot insera fundaluri si texturi personalizate. Programul dispune de un editor intern de texturi vectoriale si de imagini raster care permit utilizatorului personalizarea coloanei stratigrafice.

 

Programul permite modificarea stratelor, introducerea rezultatelor probelor prelevate usual în santier (Pocket, Vane Test, % Carotaj, RQD, Pânzã freaticã, Piezometre cu tub deschis sau Casagrande, etc.)

Salvarea coloanelor permite o posibilã utilizare pentru exportul extern al acestora si inserarea pe profilele programelor GeoStru (compatibilitate cu Slope, LoadCap, MP).

Informatiile de intrare si de iesire se bazeazã pe modele predefinite ce pot fi personalizate de cãtre utilizator - acestea se regasesc in fisierul Template continut în fisierul de instalare al programului.

 

Pentru inserarea datelor pe model este suficientã selectionarea cu mouse-ul a instrumentului asociat coloanei si tinând apãsat butonul mouse-ului trageti pe model la cota doritã. O fereastrã de detaliu a instrumentului va permite setarea sau corectarea manualã a cotei mãsurate. Pentru coloanele litologice, texturã, cotã, % Carotaj sau R.Q.D. trebuie selectionatã o imagine raster, o culoare de umplere sau o texturã dimensionabilã, apoi trageti la cota doritã.

 

 

 


© GeoStru