Instrumente

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Dynamic Probing – Incercari de penetrometrie dinamica >

Instrumente

 

Permite alegerea penetrometrului utilizat inserând datele instrumentelor (specificații tehnice). Comanda de gestiune a sondelor penetrometrice se găsește în meniul Home > Instrumente.

 

Interval

Intervalul/pasul sondei în cm (10-20-30).

Cădere

Căderea maiului în cm.

Greutate

Greutate mai în Kg.

Suprafață/Arie  

Suprafața conică a penetrometrului în cmp.

Greutate prăjini    

Greutatea prăjinilor penetrometrului în Kg pe ml.

Joncțiune/Culisare  

Adâncimea de joncțiune a următoarei prăjini în m.

Masă Pasivă  

Masa carcasei maiului și a ciocanului în Kg (masa sistemului de penetrare).

Coef. Cor. SPT

Coeficientul de corelație cu încercarea standard (aceasta variază în funcție de cotele de aplicare); în general este utilizat  cel aferent celui de-al doilea metru.

N.B.

Programul calculează raportul energiilor transmise (coeficientul de corelație cu SPT) prin elaborările propuse de  Pasqualini 1983 - Meyerhof 1956 - Desai 1968 - Borowczyk-Frankowsky 1981.

Studiul corelației prin SPT și celelalte penetrometre dinamice au fost efectuat de către Pasqualini 1983 - Meyerhof 1956 - Desai 1968 - Borowczyk-Frankowsky 1981.

 

Pentru a introduce un Instrument nou poziționați-vă pe  Instrumente și faceți click dreapta, apoi alegeți Nou și introduceți datele cerute.

 

Pentru a Elimina un instrument existent poziționați-vă cu mouse-ul pe instrumentul dorit, click dreapta și selectati comanda Șterge.

 

clip_01

 

Nota

Pentru instrumentul DPSH TG 63 200 MEARDI PAGANI (cu berbec de 73 kg) au fost realizate o serie de încercări și studii pentru a defini experimental coeficientul de corelaie. Conform acestora coeficientul 1,66 este aplicabil cu siguranță pentru pietrișuri, iar pentru pietrișuri cu nisip se ajunge la 2 Media propusă este de 1,8.

 

 

© GeoStru