Stratigrafie

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  MDC >

Stratigrafie

STRATIGRAFIA_RO

Meniu pentru definirea stratigrafiei

 

 

Nr.: Numarul de ordine al stratului;

 

N.B.: Pentru o functionare corecta a programului stratele se asigneaza de sus in jos.

 

Baza de date terenuri: Utilizatorul are acces la o baza de date de terenuri, a caror caracteristici geotehnice sunt cunoscute.

 

Cota initiala strat [cm]: Introduceti cota initiala a stratului incepand de la partea superioara. Pentru celelalte straturi cota initiala trebuie sa coincida cu cota finala a stratului asignat anterior.

 

Cota finala strat [cm]: Introduceti cota finala a stratului.

 

Inclinatie [°]: Inclinatia stratului fata de orizontala.

 

Panza freatica: Indicati daca stratul este intersectat de o panza freatica pentru a lua in considerare impingerea apei si analiza in conditii de pesiuni efective. In acest caz introduceti greutatea volumica totala.

 

Permeabilitate k: Permeabilitatea stratului.

 

Greutate volumica: Greutatea volumica a terenului.

 

Unghi de rezistenta la forfecare Fi [°]: Unghiul de rezistenta la forfecare al terenului; in prezenta panzei freatice introduceti parametrul efectiv.

 

Coeziune c: Coeziunea terenului; in presenta panzei freatice introduceti parametrul efectiv.

 

Unghi de frecare teren - zid delta [°]: Unghiul de frecare teren-zid. Se considera ca distributia de-a lungul zidului a presiunilor datorate actiunilor statice si dinamice actioneaza cu o inclinatie fata de normala la zid nu mai mare de 2/3 din unghiul de rezistenta la forfecare, pentru starea de impingere activa.

 

Modulul de elasticitate: Modulul de elasticitate al stratului, necesar pentru calcularea tasarilor in prezenta pilotilor.

 

Culoarea: Pozitionati-va pe aceasta celula si faceti click cu mouse-ul; va fi vizualizata paleta de culori de unde se poate alegere culoarea asociata stratului.

 

Descriere: Introduceti o descriere sintetica a litologiei.

 

 

LightIn verificarile globale (sarcina limita, rasturnare si alunecare), peretele de impingere este definit de planul ce trece prin suprafata superioara a fundatiei amonte. De-a lungul acestui plan frecarea care se dezvolta in prezenta fundatiei amonte este frecare teren-reren si nu frecare teren-perete. In cazurile in care, in schimb, fundatia amonte nu este prezenta sau este neglijabila, putem presupune ca de-a lungul acestui plan se dezvolta o frecare teren-perete. In acest caz se poate impune programului folosirea unghiului d teren-perete pentru verificarile globale, bifand optiunea prezenta in partea de jos a ferestrei de definire a stratigrafiei. 


 

Atentie:

Neasignand datele la colaps prin alunecare si sarcina limita programul va prelua valorile stratului unde se afla fundatia zidului.

 

Cand se asigneaza manual trebuie inserate valori pentru ambele. De exemplu daca doriti sa asignati o aderenta de 100KPa trebuie asignat si unghiul de frecare in fundatie.  

 

O data selectat stratul se poate de asemenea asigna valoarea lui Nspt iar programul va asigna automat caracteristicile geotehnice, atunci cand acestea nu se cunosc.

 

 

 

 


©  GeoStru