Piloti

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  MDC >

Piloti

 

In cazul alegerii tipologiei de zid pe piloti se activeaza comanda Piloti in care se defineste geometria, materialele si modalitatile de calcul pentru acestia.

 

 

PALI_RO

Meniu pentru asignarea optiunilor relative pilotilor

 

 

Caracteristici pilot

In aceasta sectiune se atribuie modalitatile de executie (forat sau batut), diametrul si lungimea. Mai mult, se cere coeficientul reactiunii orizontale, constant sau liniar cu adancimea si coeficientul lui Poisson, al stratului in care este imers varful pilotului, pentru evaluarea tasarilor.

 

Verticale verifucare

Se poate indica numarul verticalelor verificate si relativii factori de corelatie pentru a afla rezistenta caracteristica a incercarilor geotehnice, in functie de numarul de profile verificate.

 

Pozitie in fundatie

Pentru satbilirea pozitiei pilotilor in sectiune se cere distanta axei fata de marginea externa a fundatiei: acestia sunt dispusi simetric, in cazul a doi piloti, si, in cazul a trei piloti, acesta din urma este pozitionat in asa fel incat sa aiba o dispozitie triunghiulara. Pentru stabilirea numarului de piloti pe metru liniar de zid se cere interaxa longitudinala.

 

Inclinatie piloti

Pentru fiecare pilot este posibila asignarea unei inclinatii pozitive in sens opus acelor de ceasornic.

 

Optiune de analiza

Pentru calculul pilotilor se ofera posibilitatea de alegere a actiunilor transmise structurii zidului, intre momentul rezultant sau momentul rasturnarii.

 

(v. Faza IV - Modelul de calcul).

 

 

 


©  GeoStru