Date generale

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  MDC >

Date generale

In aceasta fereastra utilizatorul trebuie sa faca alegeri de care depind rezultatele de calcul.

 

DATI_GENERALI_RO

Meniu pentru definirea datelor generale

 

Descriere lucrare

In acest camp se poate insera o descriere sintetica a proiectului si indica locatia, proiectantul si data.

 

Zona

Inserand localizarea in format: strada xxxx, localitate, judet, stat va fi individualizata automat zona de lucru. In alternativa trebuie asignate coordonatele in sistem WGS84 in grade zecimale. Zona va fi reafisata in rapoartele generale si folosita pentru localizarea seismica.

Pentru individualizarea zonei este necesara conexiunea la internet.

 

Normativa

Utilizatorul poate alege normativa de referinta de utilizat respectiv pentru calculul GEO si STR.

 

Conditii ambientale

Alegerea are impact asupra verificarii la fisurare.

 

 

Tipologia

Alegeti tipologia de calculat dintre cele propuse pentru ziduri din b.a. (zid cu consola, cu pinten de fundatie, pe unul, doua sau trei siruri de piloti) cu posibilitatea de a selectiona zid de greutate, etc.

 

Avvertenza Daca se alge realizarea calculului pentru un zid de greutate, programul efectueaza calculul impingerii si verificarile la alunecare, rasturnare si sarcina limita. Mai mult, realizeaza verificarea sectiunii de prindere zid-fundatie. Aceasta din urma se realizeaza pentru a controla ca sectiunea examinata sa nu prezinte tensiuni de tractiune, ci numai de compresiune: in raport este specificata aceasta verificare.

 

 

Avvertenza Daca se alge realizarea calculului unui zid de inchidere, se recomanda calcularea impingerii pasive (Ko) si luarea in considerare a unei valori foarte scazute pentru impingerea pasiva  (minim 1%). Programul calculeaza presiunea asupra terenului, care va avea o derulare aproape costanta.

Acest tip de zid este considerat fix in aval.

Pentru acest tip de zid deplasarea varfului (capatului) elevatiei este blocata, astfel incat programul face doar verificarea la incarcarea limita a fundatiei la baza si omite verificarea la alunecare si rasturnare a zidului.

 

Impingere

In aceast camp utilizatorul poate alege realizarea calculului impingerii terenului in regim activ sau pasiv (de exemplu  pentru zidurile de inchidere); pentru impingerea activa se poate opta pentru teoria lui Rankine, valabila pentru ramblee/terasamente orizontale si in absenta forfecarii teren-zid (δ = 0), sau a lui Mononobe & Okabe (valabila in conditii seismice) care conduce la teoria lui Coulomb in absenta seismului. Mai mult, pentru terenul in avalul zidului, in regim de impingere pasiva, se poate alege procentul de impingere efectiva. Impingerea pasiva este calculata de catre program doar pe portiunea de teren in aval de consola de fundatie si nu pe acela de acoperire a acesteia (vezi panoul Umplere).

Pentru evaluarea cresterii impingerii seismice se cere alegerea punctului de aplicare: diagrama impingerilor seismice poate fi considerata triunghiulara, alegand punctul de aplicare al rezultantei la 1/3 H de la baza zidului sau la 2/3 H (diagrama triunghiulara rasturnata), sau constanta pe inaltimea zidului, alegand punctul de aplicare al rezultantei la 1/2.

 

Coeficienti globali limita de siguranta

Reprezinta limita de siguranta ceruta in cele patru verificari. Aceste valori se aleg de catre utilizator si, odata definite, pot fi salvate ca valori predefinite pentru alte proiecte.

 

 

 


©  GeoStru