Meniul Vizualizează

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Meniu >

  Meniul Vizualizează

 

În acest meniu sunt prezente următoarele opțiuni:

 

Redesenează

Efectuează redesenarea taluzului eliminând eventualele erori. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard.

 

Deplasează

Pentru efectuarea unei panorame interactive, apăsați butonul mouse-ului și deplasați imaginea desenului în noua poziție. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard.

 

Zoom

Metoda cea mai răspândită pentru modificarea vizualizării - constă în utilizarea numeroaselor opțiuni de zoom din program, care cresc și reduc dimensiunile imaginii vizualizate în zona de desen.

 

Zoom fereastră

Prin intermediul acestei comenzi este posibil zoom-ul rapid în învecinarea unei arii specificând unghiurile care o definesc. Regiunea specificată prin unghiurile selecționate este centrată într-o nouă vizualizare în cazul în care nu corespunde exact raportului de vizualizare al ferestrei de zoom. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard.

 

Zoom dinamic

Efectuează un zoom interactiv printr-o extensie a desenului. În timpul fazei de zoom dinamic cursorul ia forma unei lupe de mărire cu plus (+) și minus (-). Ținând apăsat butonul mouse-ului în punctul central al ferestrei și deplasându-vă vertical înspre partea superioară a ferestrei, se aplică un factor de zoom de 100%. În sens invers, ținând apăsat butonul mouse-ului în punctul central al ferestrei și deplasându-vă vertical înspre partea inferioară a ferestrei, se aplică un factor de zoom de îndepărtare de 100%. La eliberarea mouse-ului, zoomul se întrerupe. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard

 

Zoom Precedent

Activează vizualizarea imediat precedentă celei actuale. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard

 

Zoom Tot

Vizualizează proiectul integral în interiorul zonei desenului.

 

Nota: Zoom-ul nu modifică dimensiunile absolute ale desenului, doar dimensiunile în interiorul zonei desenului. Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard.

 

Zoom ±

Comanda se poate activa și din bara de instrumente Standard cu bara de instrumente Factor de zoom.

 

 

 


© 2019 GeoStru Software