Meniul instrumente

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Meniu >

  Meniul instrumente

 

Distanța  

Comandă care dă posibilitatea de măsurare a distanței între două puncte; pentru a măsura, odată selectată comada, trebuie să faceți un click cu mouse-ul (butonul stâng) în primul punct și să vă deplasați, cu butonul apăsat, în cel de-al doilea punct, în care dați drumul mouse-ului. Distanța măsurată este vizualizată pe bara de start (inferioară zonei de lucru).

 

Introducere text

Dă posibilitatea de introducere a unui text în zona de lucru; selectarea comenzii prevede alegerea punctului de introducere a unei căsuțe în care va fi introdus textul. Mărimea acestei căsuțe este aleasă de către utilizator, după un click de introducere, prin simpla deplasare a mouse-ului și prin efectuarea unui click atunci când căsuța a ajuns la dimensiunile dorite. Fereastra care se vizualizează după acest click dă posibilitatea de scriere a textului și de personalizare a acestuia prin alegerea culorilor și a unghiului de rotație.

 

Modificarea unui text deja introdus

Alegeti comanda de selectare, efectuați un click în vecinătatea textului de modificat pentru evidențierea căsuței de text și să apăsați butonul drept al mouse-ului în care apare meniul Proprietăți text. Efectuați modificările, pentru a deselecta textul ajunge să efectuați un click în afara căsuței de text.

 

 

 

 


© 2019 GeoStru Software