Definirea etapelor de calcul

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Definirea etapelor de calcul

Pentru a efectua o analiză a răspunsului seismic local utilizând RSL III 2D, trebuie definite două etape. În prima fază (faza 1), se efectuează calculul stării de tensiune inițiale a modelului definit. A doua fază (faza 2) constă în analiza efectivă a răspunsului seismic local al modelului considerat, în care, în urma accelerogramelor atribuite, se calculează spectrul de răspuns.

 

După generarea rețelei de calcul, programul generează automat o fază de calcul (faza 1), care poate fi vizualizată din panoul Instrumente.

 

RO 9

 

Pentru a defini a doua fază de calcul, este necesar să faceți click pe „Faze de construcție” și apoi, în fereastra care se deschide, să faceți click pe simbolul + pentru a adăuga a doua fază. Atunci când se efectuează o analiză locală a răspunsului seismic, trebuie să se asigure că toate regiunile active în faza 1 sunt active și în faza 2.

 

RO 10

 

După ce faceți click pe OK, faza 2 va fi adăugată la meniul derulant al panoului de instrumente:

 

RO 11

 

Prin selectarea fazei relevante, va fi apoi posibil să se definească condițiile limită ale fazei selectate.

 

Înainte de a continua, trebuie luat în considerare faptul că, pentru a genera starea de tensiune, programul aplică gravitația materialelor definite. Este necesar să se specifice că gravitația trebuie aplicată numai în prima fază, cea în care este generată starea de tensiune, în timp ce nu trebuie luată în considerare în fazele următoare, deoarece este importată starea de tensiune generată în faza anterioară. Pentru a face acest lucru, faceți click pe butonul „Date” din panoul inițial, iar la „Încărcări” --> „Încărcări gravitaționale” bifați numai regiunile active numai în faza 1, după cum se arată în următoarea captură de ecran.

 

RO 12

 

 

 

 


©GeoStru