Import date

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  SLOPE >

Import date

 

Importă model 3D

Comanda permite importarea fișierelor de text ce conțin informațiile tridimensionale (x, y, z) ale punctelor. Sistemul de importare permite importul fișierelor de text în orice format: este suficient să configurați tipul de separator (“,” sau “;”), primul rând de citit, numărul coloanelor ce conțin coordonatele x, y și z. Comanda “Extrage date fișier” aplică un filtru datelor conținute în fișierul de text și extrage coordonatele punctelor pentru care se efectuează triangulația.

Prin intermediul butonului “Triangulează” este generat modelul digital pe care se pot crea secțiuni bidimensionale de verificare. Secțiunile sunt exportate pentru Slope cu butonul “Asignează secțiunea curentă în Slope”.

 

Importa secțiuni din TriSpace

TriSpace este programul topografic realizat de GeoStru ce permite crearea planurilor cotate, a planurilor având curbe de nivel, reprezentări 3D, secțiuni 2D și secțiuni 3D. Secțiunile sunt exportate de TriSpace în fișiere text cu extensie *.sec, având formatul: VERTEXSEC, x, y. Un exemplu de fișier de text este următorul:

 

 

TrispaceExPortSezioni

Exemplu de fișier generat de Trispace pregătit pentru a fi importat în Slope

 

Importă secțiuni DXF

Fișierul DXF trebuie să conțină exclusiv polilinii deschise numerotate de la stânga la dreapta ce definesc profilul topografic și stratele. Fiecare polilinie trebuie să aparțină unui LAYER specificat.

 

Exemplu: Polilinie profil pe LAYER=0, Strat 1 pe LAYER=1, Strat 2 pe LAYER=2, Pânză freatică pe LAYER=APĂ.

 

Importă secțiuni din Penetrometrie

Programele Dynamic și Static Probing permit conectarea încercărilor de-a lungul unui traseu și exportarea lor în format *.esp. Fișierul esp conține informații geometrice (x, y, z) despre încercări și informații despre încercarea în sine (număr de lovituri, rezistență, stratigrafie).

Localizarea topografică se realizează automat, în timp ce reconstrucția stratigrafiei este lăsată în grija utilizatorului, care va trebui să unească stratele aparținând coloanelor stratigrafice.

 

Importă din LoadCap

LoadCap este un software produs de GeoStru pentru calculul capacității portante și a tasărilor fundațiilor de suprafață. Pentru fundații pe versant este necesară efectuarea stabilității globale, fișierul exportat de LoadCap conținând toate informațiile necesare pentru efectuarea acestei analize.

 

 


©  GeoStru