Tasări edometrice - Schmertmann

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Loadcap >

Tasări edometrice - Schmertmann

Tasări edometrice - Schmertmann: calculul tasărilor conform celor două tipuri de abordări: edometrică şi a lui Schmertmann. Prima teorie este aleasă automat de program în monentul în care utilizatorul introduce modulul edometric al stratelor, iar pentru calculare tasărilor secundare, coeficientul de consolidare secundară Cs. A doua teorie este aleasă când lipsesc parametrii de mai sus şi este prezent modulul de deformaţie E. În vizualizarea plană a fundaţiei se evidenţiază linia de mijloc (cu roşu) şi punctul de aplicare al sarcinii (puntul roşu); făcând un click şi menţinând butonul mouse-ului apăsat se poate realiza deplasarea pe zona inflenţată de prezenţa fundaţiei şi se poate afla tasarea totală. Aceasta este vizualizată pe bara albastră din cadrul ferestrei active. Evoluţia tasărilor în timp: vizuzalizarea, strat cu strat, a tasării totale şi a procentului de tasare la t zile după aplicarea sarcinii.

 

Light Pentru o calculare corectă a tasărilor stratele terenului trebuie să aibă o grosime redusă (<2.00 m). Dacă sunt prezente terenuri cu o grosime ridicată este preferabil ca utilizatorul să realizeze o subdivizare a acestora în straturi mai mici, menţinând caracteristicile geotehnice al stratului de origine şi schimbând numai nr. de strate şi grosimea lor.

 

Vezi şi: Caracteristici strate, Tasări Elastice, Tasări Burland si Burbidge, Pentru detalii teoretice asupra acestui argument consultati Teoriei

 

 

         


© GeoStru