Importă imagine raster

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Input >

  Importă imagine raster

 

În meniul Input date selectați comanda Importă imagine raster.

Input-ul bazinului și a rețelei hidrologice conectat acestuia se poate realiza grafic prin importarea unui model raster obținut prin scanarea unei cartografii.

La selectarea comenzii apare fereastra de proprietăți ale imaginilor de importat și alegerea parcursului de unde să se importe fișierul. Aceasta, bineînțeles, trebuie să fie un fișier de imagini cu extensia  BMP sau JPG (în general formatul din urmă este preferat): în fereastra de previzualizare se vizualizează fișierul selectat.

 

Parametrii de calibrare

Parametrii de calibrare dau posibilitatea de a aduce imaginea la scara reală la finalul introducerii digitale a coordonatelor.

 

Distanța măsurată

Introduceți distanța măsurată video între două puncte ale imaginii importate. Programul va începe definirea distanței făcând-o egală cu 1, deci după import, utilizatorul va trebui să măsoare distanța dintre două puncte și să introducă valoarea în parametrii de calibrare.

 

Distanța reală

Introduceți distanța reală în metri între punctele specificate anterior (distanța măsurată). Cunoașterea distanței măsurate video și a celei reale, împreună cu dimensiunile imaginii, dă posibilitatea programului de a defini raportul de scară între pixeli și puncte.

 

Vârful inferior stâng (X)

Abscisa vârfului inferior stâng al imaginii, în funcție de un sistem de referință local la alegerea utilizatorului.

 

Vârful interior drept (Y)

Abscisa vârfului inferior drept al imaginii, în funcție de un sistem de referință local la alegerea utilizatorului.

 

Lărgime originală

Introduceți lărgimea, în scară reală, a scanării.

 

Înălțimea originală

Introduceți înălțimea, în scară reală, a scanării.

 

Lărgimea calculată

Programul vizualizează, în funcție de distanțele introduse (măsurate și reale) și dimensiunile ariei, lărgimea calculată a imaginii.

 

Înălțimea calculată

Programul vizualizează, în funcție de distanțele introduse (măsurate și reale) și dimensiunile ariei, înălțimea calculată a imaginii.

 

Calibrarea imaginii

Pentru aducerea modelului raster la un model la scară reală, în general, trebuie să se repete calibrarea mai mult de o dată și în diverse direcții.

Pentru această operație trebuie selectată imaginea cu ajutorul comenzii de Selecție și apăsați butonul drept al mouse-ului: cu această secvență se vizualizează fereastra proprietăților imaginii.

 

 

 

 


© 2019 GeoStru Software