Calcul

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  MDC >

Calcul

 

Realizeaza calculul geotehnic si structural al zidului vizualizand sinteza rezultatelor; comanda duce la vizualizarea unei ferestre de dialog in care apar conditiile de sarcina: cele definite de catre utilizator ca sarcini pe rambleu/terasament si sarcini pe zid, si cele calculate de catre program (ex. greutate, impingere, seism, impingere apa, etc.)

In aceasta faza utilizatorul poate defini variatele combinatii intre actiunile cu coeficientii aferenti, la finele verificarii rezistentei structurale a lucrarii, si rezistentele terenului, cu stabilirea coeficientilor reductionali ai valorilor caracteristice, pentru verificarile geotehnice.

 

 

CALCOLO_RO

Meniu pentru gestiunea combinatiilor  si calculul lucrarii

 

 

Combinatii de sarcina

 
In general, programul propune trei combinatii, una pentru definirea capacitatii structurale a zidului, pentru dimensionarea geotehnica si pentru verificarea echilibrului.

 

Combinatiile propuse pot fi schimbate de catre utilizator, selectionand aceea care il intereseaza si modificand coeficientii partiali. Acestea sunt vizualizate intr-o lista in stanga ferestrei si sunt individualizate de numele asignat de catre utilizator.

 

Pentru fiecare combinatie de sarcina se poate asocia tipologia verificarilor de efectuat, si deci daca este vorba despre verificari la stari limita ultime (SLU) de tip GEO (geotehnic) sau STR (structural), sau verificari la stari limita de exercitiu (SLE) ale caror rezultate vor fi reproduse in raportul final.

 

Pentru orice combinatie programul realizeaza calculul complet al zidului (structural si geotehnic) si reda, in forma sintetica, informatiile cele mai importante asupra verificarilor realizate ( rasturnare, alunecare, capacitate portanta). Atunci cand in una dintre combinatii nu este satisfacuta una sau mai multe verificari, programul pune in evidenta combinatia neverificata.

 

Din fereastra de calcul este posibila adaugarea sau eliminarea unei combinatii cu butoanele aferente aflate pe bara  sau cu un click pe butonul drept al mouse-ului:

 

Combinatie noua

 

Se mai pot adauga noi combinatii cu ajutorul butonului Combinatie noua de pe bara: an acest caz, programul vizualizeaza toate conditiile de incarcare calculate (greutate proprie, greutate teren, impingere, seism) si acelea definitedecatre utilizator (sarcini distribiute si concentrate) cu coeficient partial egal cu 1, pe careutilizatorul il poate schimba in functie de propriile exigente de verificare, si coeficientii de rezistenta (unghi de rezistenta la forfecare, coeziune, etc.) intotdeauna cu coeficientuil partial egal cu 1.

 

Eliminare combinatie

 

Pentru a elimina o combinatie de incarcare pozitionati-va cu mouse-ul pe combinatia de eliminat din lista de combinatii si dati click pe Eliminare combinatie de pe bara.

 

Redenumire combinatie

 

Pentru a redenumi o combinatie pozitionati-va cu mouse-ul pe combinatia de redenumit si scrieti noul nume in casuta de Nume combinatie (in partea superioara dreapta).

 

Verificare combinatii

 

Apasand butonul Calcul, programul realizeaza calculul pentru fiecare combinatie evidentiindu-le (triunghi galben) pe acelea care nu au fost verificate total sau partial (verificare la alunecare, la rasturnare si la sarcina limita). Selectionand o combinatie din lista cu ajutorul unui click se pot vizualiza informatiile despre combinatia selectionata.

 

Pentru efectuarea analizei zidului (pentru toate combinatiile) este necesara apasarea butonului "Calculeaza" din fereastra Calcul.

 

N.B. Coeficientii de combinatie si sinteza rezultatelor sunt relative combinatiei selectate de utilizator.

 

Avvertenza Pentru a lua in considerare sarcinile inserate sau sistemele de ancorare in faza de analiza este necesar ca factorul de combinatie A sa fie diferit de 0!

 

Vezi si Calcul deplasari.

 

 


©  GeoStru