Introducere în calcul

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Introducere în calcul

Pentru a efectua o analiză a răspunsului seismic local bidimensional utilizând software-ul cu elemente finite 2D RSL III, trebuie urmați următorii pași:

 

1.Definirea materialelor și a caracteristicilor geotehnice, de la Arhiva materialelor.

 

2.Generarea modelului geometric și definirea ulterioară a rețelei triunghiulare de calcul (butonul Generare rețea nestructurată). Ca orientare pentru modelarea geometrică, este necesară schematizarea fiecărui strat de teren prin intermediul unui poligon închis căruia i se atribuie unul dintre materialele create anterior.

 

3.Definirea fazelor de calcul, utilizând comanda corespunzătoare. Pentru a efectua o analiză a răspunsului seismic local utilizând RSL III 2D, trebuie definite două faze. În prima fază, se efectuează calculul stării tensionale inițiale a modelului definit. A doua fază constă în analiza propriu-zisă a răspunsului seismic local al modelului considerat, în care în urma accelerogramelor atribuite, se calculează spectrul de răspuns.

 

4.Definirea condițiilor la margine. Condițiile la margine trebuie atribuite diferit pentru cele două faze de calcul. În prima fază, sunt atribuite condițiile de margine ale unei analize clasice cu elemente finite, cum ar fi articulațiile pe marginea inferioară și reazem simplu cu o axă perpendiculară pe margine, de-a lungul suprafețelor laterale. În a doua fază, aceste constrângeri trebuie completate cu contururi absorbante, a căror funcție este de a limita efectele de propagare a undelor seismice la marginile modelului, care au doar un caracter numeric, dar nu se produc efectiv in situ.

 

5.Atribuirea accelerogramelor. În a doua etapă de calcul, trebuie atribuite accelerograme pentru a efectua analiza răspunsului seismic local. În RSL III 2D, accelerațiile sunt atribuite la marginea inferioară a modelului, așa cum este descris în secțiunea corespunzătoare.

 

6.Analiza răspunsului seismic local și vizualizarea rezultatelor.

 

 


©GeoStru