Lucrări de intervenție

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  SLOPE >

Lucrări de intervenție

 

Ziduri de sprijin

 

Pentru a introduce ziduri de sprijin pe taluz:

 

1.Definiți tipologiile folosind opțiunea Ziduri din panoul Lucrări de intervenție, în partea dreaptă a ecranului.

2.După ce ați definit unul sau mai multe ziduri, în același panou veți observa activă iconița aferentă inserării zidului (zid cu semnul + în stânga elevației sale). Click pe această iconiță.

3.Deplasați-vă cu mouse-ul pe zona de lucru și click stânga în punctul de inserare.

4.Pentru inserarea coordonatelor puteți folosi tot panoul din partea dreaptă a ecranului. Alegeți comanda Modifică (a doua iconiță cu ziduri) și inserați în tabelul de mai jos noile coordonate (sau deplasați grafic zidul pe profil).

5.Click pe butonul Aplică.

 

Pentru a șterge un zid alegeți ultima din cele trei iconițe (zid cu semnul x în stânga elevației) și click pe zidul de șters.

 

 

Titanți

Pentru introducerea tiranților pe taluz:

 

1.Definiți tipologiile folosind opțiunea Tiranți din panoul Lucrări de intervenție, în partea dreaptă a ecranului.

2.După ce ați definit unul sau mai mulți tiranți, în același panou veți observa activă iconița aferentă inserării acestora (tirant cu semnul + în stânga lui). Click pe această iconiță.

3.Deplasați-vă cu mouse-ul pe zona de lucru și click stânga în punctul de inserare.

4.Pentru inserarea coordonatelor puteți folosi tot panoul din partea dreaptă a ecranului. Alegeți comanda Modifică (a doua iconiță cu tiranți) și inserați în tabelul de mai jos noile coordonate (sau deplasați grafic tirantul pe profil).

5.Click pe butonul Aplică.

 

Pentru ștergerea unui tirant alegeți ultima din cele trei iconițe (tirant cu semnul x în stânga) și click pe tirantul de șters.

 

 

Piloți

Pentru inserarea piloților:

 

1.Definiți tipologiile folosind opțiunea Piloți din panoul Lucrări de intervenție, în partea dreaptă a ecranului.

2.După ce ați definit unul sau mai mulți piloți, în același panou veți observa activă iconița aferentă inserării acestora (pilot cu semnul + în stânga lui). Click pe această iconița.

3.Deplasați-vă cu mouse-ul pe zona de lucru și click stânga în punctul de inserare.

4.Pentru inserarea coordonatelor puteți folosi tot panoul din partea dreaptă a ecranului. Alegeți comanda Modifică (a doua iconiță cu piloți) și inserați în tabelul de mai jos noile coordonate (sau deplasați grafic pilotul pe profil).

5.Click pe butonul Aplică.

 

Pentru ștergerea unui pilot alegeți ultima din cele trei iconițe (tirant cu semnul x în stânga) si click pe tirantul de șters.

 

 

 


©  GeoStru